Vollering blijft leider in La Vuelta

Vollering blijft leider in La Vuelta

03/05/2024

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Blanka Vas Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Leider SD Wox - Protime dankzij tweede plek rianter aan leiding

Demi Vollering heeft haar rode leiderstrui in de Vuelta Femenina met glans verdedigt. In de bergrit naar La Luna Negra eindigde de Nederlands kampioene als tweede achter de Francaise Evita Music. In het klassement vergrootte ze haar voorsprong met nog twee ritten te gaan naar 56 seconden op Elisa Longo Borghini.

Vollering: "Ik voelde me echt goed vandaag. De slotklim was iets moeilijker dan gisteren vanwege de tegenwind. Het maakte een groot verschil of je voor of achter iemand zat. Natuurlijk is het veel makkelijker om te klimmen in het wiel van iemand anders. Ik kon Évita niet kwijtraken, dus het is een verdiende overwinning voor haar.

We kunnen er niet van uitgaan dat we het klassement in deze Vuelta binnen hebben, want een valpartij of een ongeluk en alles is voorbij. Mijn team en ik moeten gefocust blijven. Een sterke ontsnapping kan het moeilijk maken, zoals vandaag het geval was met al die tegenwind op grote wegen. Mijn ploegmaats hebben een uitstekende prestatie geleverd door de wedstrijd de hele dag onder controle te houden. Als we zo gefocust blijven als vandaag, dan brengen we zeker de rode trui mee naar huis."

 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×