Vollering oppermachtig naar eindzege La Vuelta

Vollering oppermachtig naar eindzege La Vuelta

05/05/2024

Demi Vollering heeft met een oppermachtig optreden in de slotrit La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene van Team SD Worx – Protime demarreerde in de bergrit op de slotcol op 6,3 kilometer van de finish en wist nog een voorsprong van 1’49 op Riejanne Markus in het klassement op te bouwen. Hiermee wist ze riant het eindklassement op haar naam te schrijven. Na haar eindzege in de Tour de France Femmes vorig jaar is dit de tweede grote ronde die Vollering op haar naam schrijft.

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Blanka Vas Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Met ritzege in slotetappe rode trui in La Vuelta veilig gesteld

Demi Vollering heeft met een oppermachtig optreden in de slotrit La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene van Team SD Worx – Protime demarreerde in de bergrit op de slotcol op 6,3 kilometer van de finish en wist nog een voorsprong van 1’49 op Riejanne Markus op te bouwen in het klassement. Hiermee wist ze riant het eindklassement op haar naam te schrijven. Na haar eindzege in de Tour de France Femmes vorig jaar is dit de tweede grote ronde die Vollering op haar naam schrijft.

Vollering: “Het team heeft de hele dag goed werk geleverd. Natuurlijk is het in zo’n zware bergrit nog een beetje nerveus. Deze laatste klim vond ik niet super zwaar. Er was wel weer tegenwind, maar het was niet super steil. Er was een stuk waar we de wind in de rug hadden en je was tempo kon maken. Daar dacht ik: Ik moet aanvallen er zorgen dat ik op dat stuk een voorsprong heb. Dan moet de rest immers later in de tegenwind weer achter me jagen. Het is mooi dat ik mijn voorsprong later op de klim nog kon vergroten en zo deze etappe ook winnen.”

“Om de Vuelta op deze manier af te sluiten is fantastisch. Als ploeg hebben we hier de hele week sterk gereden. Met twee ritzeges, de eindzege en enkele podiumplaatsen kunnen we als team trots op onszelf zijn. Deze eindzege is hopelijk een goede 'start' voor deze zomer. Ik hoop dat ik eerst hier in Spanje en vervolgens in de Tour de France Femmes de komende maanden nog een paar mooie etappekoersen te rijden. Met de rode trui op zak kijk ik ambitieus uit naar de rest van het seizoen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×