Demi Vollering heerst op Lagos de Covadonga, maar strandt op negen seconden van eindzege in La Vuelta Femenina

Demi Vollering heerst op Lagos de Covadonga, maar strandt op negen seconden van eindzege in La Vuelta Femenina

“Trots op onze strijd”

07/05/2023

Spektakel, dat had Team SD Worx aan de vooravond van de slotrit van La Vuelta Femenina beloofd. De Nederlandse WorldTour-ploeg maakte de rit loodzwaar en deed met Demi Vollering op de slotklim naar  Lagos de Covadonga een ultieme aanval op de rode leiderstrui van Annemiek van Vleuten. In het eindklassement strandde ze uiteindelijk op slechts negen seconden van de eindzege. “We hebben getoond wat we waard zijn.”

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Nadat Demi Vollering in de voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina de rode trui had verloren, wilde Team SD Worx in de loodzware laatste rit een en ander recht zetten. Het beloofde vuurwerk kwam er ook. Eerst ging Marlen Reusser in een duo-ontsnapping met Kasia Niewiadoma, maar voor de klim naar Lagos de Covadonga werd het tweetal achterhaald.

Niamh Fisher-Black bepaalde vervolgens het tempo van het eerste peloton, waarna Demi Vollering op acht kilometer van het einde stelselmatig het tempo en de druk opvoerde. Rode trui Annemiek van Vleuten kon niet volgen en in de laatste kilometer gooide Vollering met een nieuwe versnelling ook de Italiaanse Gaia Realini overboord. De Nederlandse reed indrukwekkend sterk naar de ritzege op Lagos de Covadonga. Voor de eindwinst kwam ze negen seconden tekort op Van Vleuten. 

“Toch ben ik heel blij met deze ritzege”, zegt Demi Vollering. “Het hele team heeft hier hard voor gevochten. We moesten iets rechtzetten na gisteren. Ik ben blij dat we hier met de dagzege aan de haal gaan. Twee etappezeges is een mooi resultaat. Ik kwam ook dicht bij de eindwinst. Natuurlijk ben ik daarover teleurgesteld. Mocht het gisteren anders gelopen zijn, hadden we misschien ook het klassement gewonnen. Het is jammer dat ik zaterdag de strijd niet met de besten kon uitvechten, maar vandaag hebben we onze rug gerecht. We hebben getoond waar we toe in staat zijn. Ik ben enorm trots op onze strijd vandaag.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×