Lotte Kopecky viert rentree in competitie met sprintzege in Veenendaal-Veenendaal

Lotte Kopecky viert rentree in competitie met sprintzege in Veenendaal-Veenendaal

“Fijn om het nog eens in de sprint te kunnen afmaken”

19/05/2023

19 mei 2023 is een historische dag voor Team SD Worx. In nog geen uur verschil won het Nederlandse WorldTeam twee wedstrijden op rij. Geïnspireerd door het sprintsucces van haar ploeggenoten in Spanje, spurtte Lotte Kopecky overtuigend naar de winst in Veenendaal-Veenendaal (1.1). Voor de 27-jarige Belgische was het haar eerste wedstrijd sinds de Amstel Gold Race. “Het is een mooie binnenkomer. Meteen succes in het tweede gedeelte van het seizoen. Extra fijn is het om nog eens een sprint te winnen. Dit is goed voor het vertrouwen.”

Gekoppelde wedstrijd: Veenendaal-Veenendaal - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

In Veenendaal-Veenendaal kregen we drie vluchters. In het peloton had Team DSM de controle. “In de voorlaatste ronde probeerden we gebruik te maken van de wind, maar die blies net niet hard genoeg om waaiers te trekken. Eigenlijk wisten we al op voorhand dat het op een massasprint zou uitdraaien”, zegt Lotte Kopecky. “Mischa Bredewold, Lonneke Uneken en Barbara Guarischi zorgden voor de perfecte lead-out, waarna het aan mij was om het af te maken.”

Exact een jaar na haar laatste sprintzege in Vuelta a Burgos was Lotte Kopecky opnieuw de snelste van het pak. “In ons team hebben we met Lorena Wiebes de snelste van het peloton en ik won de jongste tijd vooral solo. Om de zege sprinten was dus lang geleden en dat maakt het net dat tikkeltje lastiger. Om te winnen, moet alles perfect kloppen. In het verleden heb ik mijn ploeggenoten te weinig vertrouwd in sprints. Dus prentte ik mezelf in dat ik gewoon 200% op hen moest vertrouwen. Ik had Barbara Guarischi als laatste pion voor mij. Ik wist dat ik rustig moest blijven en gewoon haar moest volgen. Het is wel een boost voor mijn vertrouwen dat ik het kon afmaken en uiteindelijk met een wiel voorsprong de massaspurt won.”

Veenendaal-Veenendaal betekent zo voor Kopecky een succesvol begin van het tweede deel van haar seizoen. Het werd meteen ook haar vierde zege dit jaar na winst in Omloop Het Nieuwsblad, Nokere-Koerse en Ronde van Vlaanderen. “Enerzijds geeft dat vertrouwen, maar anderzijds begon ik vorig jaar ook meteen met een sprintoverwinning in Vuelta a Burgos, waarna het tweede deel van het seizoen verder niet top was. Ik blijf er dus rustig onder. Het is wel een leuk begin op deze manier.”

Lotte Kopecky komt hierna in actie in Lotto Thüringen Ladies Tour (23-28 mei), Duracell Dwars door het Hageland (10 juni), Lotto Belgium Tour (14-18 juni) en het Belgisch kampioenschap tijdrijden (22 juni) en de wegrit (25 juni).

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×