Lorena Wiebes blijft tot en met 2028 bij Team SD Worx – Protime

Lorena Wiebes blijft tot en met 2028 bij Team SD Worx – Protime

22/04/2024

Lorena Wiebes heeft haar contract met Team SD Worx – Protime opengebroken en verlengd tot en met 2028. “Ik heb niet lang getwijfeld. Ik voel me in deze ploeg helemaal thuis en heb ook het gevoel dat ik in deze omgeving de komende jaren nog de nodige stappen kan zetten”, geeft Wiebes aan.

De 25-jarige Wiebes had nog een verbintenis met Team SD Worx – Protime tot en met 2025 en was positief verrast toen de ploeg met het voorstel kwam om het contract open te breken. “Het is voor mij een groot compliment dat de ploeg met mij zover in de toekomst tot en met 2028 wil samenwerken. Ik kreeg een mooi contract aangeboden, waardoor we snel een akkoord bereikten.”
 
De Noord-Hollandse wielrenster staat bekend als de beste sprintster van het peloton, maar ook in het klassieke werk wordt ze ieder jaar beter. Dit voorjaar schreef ze naast ritten in de UAE Tour Women ook de klassiekers Miron Ronde van Drenthe, Gent-Wevelgem en Scheldeprijs op haar naam, terwijl ze in de Amstel Gold Race als tweede eindigde.
 
Wiebes: “Sinds 2023 kom ik voor deze ploeg uit. Ik merk dat ik in deze omgeving en dankzij de goede begeleiding van het team de nodige stappen heb gezet. Dat ik een stuk sterker ben geworden heeft afgelopen voorjaar aangetoond met de overwinning in Gent-Wevelgem als hoogtepunt. Dat de ploeg veel vertrouwen in mij heeft, sterkt mij ook.”
 
Voor Wiebes is het ook belangrijk dat wereldkampioene Lotte Kopecky haar contract bij Team SD Worx – Protime tot en met 2028 heeft verlengd. “Ik kan het goed met Lotte vinden. In de wedstrijden versterken wij elkaar. Hoe Lotte af en toe de sprint voor mij aantrekt, is ongekend. In de klassiekers trek ik me aan haar op. Het is een mooi vooruitzicht dat we de komende vier jaar nog samen in een ploeg zitten.”
 
Sportief manager Danny Stam, die zelf zijn contract met Team SD Worx – Protime ook verlengde tot en met 2028, is zeer te spreken dat Wiebes ook de komende vier jaar in de ploeg blijft. “Lorena is een echte winnaar. Als sprintster weet zij de nodige wedstrijden te winnen, maar we zien ook dat ze in het klassieke werk enorme stappen zet. Ze is gretig om te leren en sterker te worden. Daarnaast past ze goed in de ploeg. Vaak is zij een sfeermaker in het team.”  

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×