Blanka Vas volgt Niamh Fisher-Black op als wereldkampioene U23, Anna Shackley pakt brons in eigen stad

Blanka Vas volgt Niamh Fisher-Black op als wereldkampioene U23, Anna Shackley pakt brons in eigen stad

“Trots dat ik regenboogtrui pak”

13/08/2023

Het feestje voor Team SD Worx in Glasgow werd achter Kopecky, Vollering en Reusser compleet gemaakt door Blanka Vas en Anna Shackley. Vier en een halve minuut nadat Lotte Kopecky wereldkampioene bij de elite was geworden, won Blanka Vas de sprint om de wereldtitel U23 voor Shirin van Anrooij. Anna Shackley pakte brons. Zodoende veroverde Team SD Worx vier van de zes medailles in de wegwedstrijd. “Ik had niet verwacht dat ik kon winnen, want ik voelde me in het begin niet super. Maar het is een fantastisch gevoel om de regenboogtrui te kunnen aantrekken.”

Nadat Blanka Vas vrijdag vijfde werd op de U23 mountainbike cross-country, kon ze zondag voor het eerst in haar carrière de felbegeerde regenboogtrui aantrekken. Al van in het begin kleurde Blanka Vas de wedstrijd door mee te glippen in de vroege ontsnapping. “Dat was de juiste beslissing, want mijn benen voelden eigenlijk niet super aan. Ik kon het tempo op de beklimming niet volgen en waaide terug naar het peloton. Toen we op het lokale circuit kwamen, voelde ik me er wat doorheen zakken. Ik moest bijna lossen in de eerste ronde, maar ik voelde me steeds beter worden richting het einde.”

Vas reed in een groepje van negen richting de finish. Daarin zaten ook nog Shirin van Anrooij en ploeggenote Anna Shackley die eveneens kans maakten op de titel bij de U23. Blanka Vas won de sprint van het achtervolgende groepje voor de elfde plek en was daarmee de best presterende belofte. Goed om haar ploegmate bij Team SD Worx Niamh Fisher-Black op te volgen als wereldkampioene bij de U23.

Vas: “Ik had echt niet verwacht dat ik wereldkampioene zou worden. Ik ben hier heel blij mee. Het zou misschien nog mooier zijn geweest als dit een aparte wedstrijd was en je ook écht als eerste over de finish rijdt. Het is speciaal om die felbegeerde trui te kunnen aantrekken. Dat Lotte zich tot wereldkampioene bij de elite kroont, maakt het alleen nog mooier. Of ik dit ook ooit hoop te realiseren? Natuurlijk, maar daarvoor moet ik nog veel verbeteren. Laat me nu maar eerst genieten van deze U23 titel.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×