Marlen Reusser blijft rustig onder favorietenrol in het wereldkampioenschap tijdrijden

Marlen Reusser blijft rustig onder favorietenrol in het wereldkampioenschap tijdrijden

“Individuele wereldtitel zou kers op taart van een superseizoen zijn”

09/08/2023

Marlen Reusser geldt als dé topfavoriete voor tijdritgoud in Glasgow. De voorbije drie jaar pakte ze op drie wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen driemaal zilver en eenmaal brons in de strijd tegen de klok. Daarin bleken Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten te sterk, maar in Glasgow staan deze rivalen niet aan de start van de tijdrit. Daardoor is La Reusser nu de grote favoriete. “Tijdritgoud stond eigenlijk niet meteen tussen mijn doelen in het begin van het jaar. Ik focuste vooral op de klassiekers en de etappewedstrijden. Maar met het WK voor de deur droom ik weer van de regenboogtrui.”

Marlen Reusser stak voor het eerst in het tijdrijden haar neus aan het venster bij de internationale top van het wielrennen. De Zwitserse was op de laatste vier grote kampioenschappen (wereldkampioenschappen + olympische spelen) telkens goed voor het podium, maar het hoogste schavotje ontbreekt nog. “Glasgow 2023 is best een interessant parcours. Tussen de rechte stukken zitten wat bochten en licht op -en aflopende stroken. Dus er zijn plekken waar je het verschil kunt maken. Op de vlakke stukken kan je je vermogen kwijt”, zegt Reusser, die dinsdag al goud pakte met Zwitserland in de mixed relay.

In 2023 stonden er twee individuele tijdritten op het programma in de WorldTour. Tweemaal won de Zwitserse; in de Tour de Suisse en de Tour de France Femmes. “Maar toch geldt dat niet per sé als maatstaf. Het parcours in Glasgow is niet te vergelijken met dat in Zwitserland of in de Tour de France Femmes. Er zitten minder hoogtemeters in. Ik heb een soort haat-liefde verhouding met tijdrijden. Ik kijk er nooit echt naar uit, want je weet op voorhand dat het afzien wordt. In 2023 wilde ik vooral resultaten halen in het klassieke -en rondewerk. Tijdrijden stond iets lager op mijn prioriteitenlijst. Maar hoe dichter de wereldkampioenschappen kwamen, hoe meer ik erop werd aangesproken en hoe meer het gaat kriebelen. Mijn seizoen is al super, een individuele wereldtitel zou de kers op een al heel mooie taart zijn.”

“Volgend jaar maak ik een groot doel van het tijdrijden. Ik heb de Olympische Spelen in Parijs en ook de wereldkampioenschappen in eigen land in het rood aangekruist. Maar als ik deze week al een individuele regenboogtrui kan winnen, zal ik die niet laten liggen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×