Yuzzu: trotse nieuwe sponsor

Yuzzu: trotse nieuwe sponsor

Yuzzu wordt belangrijke sponsor van Team SD Worx

17/12/2021

Verzekeraar Yuzzu wordt vanaf komend wielerseizoen een belangrijke sponsor van Team SD Worx. Het Belgische bedrijf heeft een contract voor twee jaar (2022-2023) met een optie voor een extra jaar (2024) met de beste vrouwenwielerploeg van de wereld getekend. “De komst van Yuzzu versterkt nog eens onze ambitie om de nummer één van de wereld te blijven”, benadrukt teammanager Erwin Janssen.

Met rensters als Demi Vollering, Lotte Kopecky, Marlen Reusser, Chantal Blaak, Blanka Vas, Amy Pieters en o.a. Ashleigh Moolman Pasio heeft Team SD Worx weer een sterke line-up voor het wielerseizoen 2022.

Yuzzu stelt dat 2022 een mooi jaar is om in het vrouwenwielrennen te stappen. “Het vrouwenwielrennen staat voor een grote doorbraak en de positieve evolutie en professionalisering is duidelijk merkbaar”, stelt Kenneth Vansina, chief customer experience officer van Yuzzu. “De UCI kalender voor 2022 waar de Tour de France Femmes op terugkeert is één van de belangrijke getuigen hiervan.”

Yuzzu wil er mee toe bijdragen dat de grootste vrouwelijke wielertalenten de juiste kansen krijgen om successen te boeken bij Team SD Worx zodat het team ook de komende jaren aan de top van het vrouwenwielrennen staat.

Kenneth Vansina, chief customer experience officer Yuzzu

Schiterend voorjaarsseizoen

Yuzzu als verrassende verzekeraar en expert in fietsenverzekeringen, waarvoor het dit jaar de prijs voor beste product in ontvangst mocht nemen, wil de schouders zetten onder het vrouwenwielrennen om zo meer vrouwen op de fiets te krijgen.

Kenneth Vansina: “Zeker in België, waar wij als bedrijf aanwezig zijn, is wielrennen enorm populair. We kijken dan ook uit naar een schitterend voorjaarsseizoen. Wielrennen blijft bovendien een sport dicht bij het volk, maakt niet uit of het over wegwielrennen, veldrijden of mountainbike gaat.  Dit is volledig in lijn met de ambitie van Yuzzu om verzekeraar van het dagelijkse leven van onze klanten te zijn.”

Erwin Janssen stelt dat het belangrijk is dat wederom een groot bedrijf specifiek in het vrouwenwielrennen gaat investeren. “Yuzzu was al actief in de wielersport, maar heeft nu speciaal een team gekozen dat zich helemaal op het vrouwenwielrennen richt. Je ziet steeds meer erkende, internationale firma’s uit verschillende markten het vrouwenwielrennen omarmen. Dat is een enorme stimulans in de groei van deze sport.” 

Kenneth Vansina benadrukt dat er sinds de eerste contacten tussen Yuzzu en Team SD Worx een goede klik was. “Het team weet waarmee het bezig is, heeft een duidelijke visie en ambitie en heeft uiteraard ook al bewezen dat dit tot successen leidt. Yuzzu wil er mee toe bijdragen dat de grootste vrouwelijke wielertalenten de juiste kansen krijgen om successen te boeken bij Team SD Worx zodat het team ook de komende jaren aan de top van het vrouwenwielrennen staat.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×