Danny Stam

Danny Stam

Sportief manager Danny Stam begint aan zijn elfde seizoen bij Team SD Worx-Protime. “De sterkte van dit team is de saamhorigheid. En dat leidde tot een onvergetelijk 2023. Men vergeet soms hoeveel verschillende rensters van ons team in 2023 koersen hebben gewonnen. Ik vond het prachtig om te zien hoe onze meiden voor elkaar door het vuur gingen. Ze worden omringd door een unieke staff. De kracht van de omkadering is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en probeert om de rensters zo goed mogelijk te faciliteren. We doen het samen en dat maakt Team SD Worx-Protime speciaal.”

“We hebben veel mooie momenten beleefd het afgelopen seizoen. Mijn moeilijkste wedstrijd is ook wel een van mijn mooiste momenten: het winnen van de Tour de France Femmes. Maar ook de ontlading na de winst in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race zal me bijblijven. Hoe we met het team speelden en hoe de rensters elkaar naar een hoger niveau stuwden, dat was heel mooi.”

Het leverde een uniek 2023 op met maar liefst 64 overwinningen. “Het was ongelofelijk, maar nu staan de tellers weer op nul. Aan ons om opnieuw zo goed mogelijk te presteren. 2023 overtreffen is gewoon niet mogelijk. Uiteraard proberen we het jaar na jaar beter te doen, maar alleen al dit aantal evenaren is nagenoeg een onmogelijke opgave. Al is dat ook wel eens leuk om te kunnen zeggen (lacht). Als team moeten we gewoon blijven hoe we zijn, op dezelfde manier koersen om zo hopelijk de wedstrijden naar onze hand te zetten. Hoeveel en welke wedstrijden we uiteindelijk winnen in 2024 maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we dezelfde spirit kunnen creëren als vorig jaar. Dan zullen de zeges wel volgen.”

Danny Stam

NationaliteitNederland
Geboortedatum25/06/1972
GeboorteplaatsKoog aan de Zaan
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×