Lars Boom

Lars Boom

Lars Boom begint aan zijn derde jaar als ploegleider, het tweede bij Team SD Worx. “Danny Stam, Anna van der Breggen en ik vormen een complementair en ervaren team. We kunnen veel van elkaar leren en leggen elk onze eigen accenten. Doordat Anna nog maar pas als renster gestopt is, kent ze de ins and outs van het vrouwenwielrennen. Van Danny leer ik tactisch veel en ik heb zelf ook wat ervaring doordat ik als renner meerdere grote wedstrijden won.”

Boom blijft vol passie als het over wielrennen gaat. “Ik heb nog altijd dat vuur in me. Ik wil nog steeds wedstrijden winnen. Soms wil ik zelf op de fiets zitten, maar dat gaat natuurlijk niet meer. Dus probeer ik dat vuur over te brengen naar mijn rensters, zodat ze alles uit zichzelf halen om de zege voor de ploeg over de meet te trekken.”

Boom noemt Team SD Worx ijzersterk in 2023. “We hebben meerdere speerpunten, waardoor je soms harde keuzes moet maken. Maar het biedt meer kaarten en dat maakt het tactisch interessanter. Het lastigste aan de job is om vooraf te anticiperen wat er in een wedstrijd staat te gebeuren, maar binnen Team SD Worx is voldoende know-how aanwezig om er weer een mooi seizoen van te maken.”

Lars Boom

NationaliteitNederland
Geboortedatum30/12/1985
GeboorteplaatsVlijmen
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×