Barbara Guarischi

Barbara Guarischi

Met Barbara Guarischi haalde Team SD Worx-Protime dé ontbrekende schakel in de lead-outtrein voor Lorena Wiebes binnen. Waar Guarischi in 2023 ging, daar volgde Wiebes. De Italiaanse locomotief was een onmisbare keten in de trein die Wiebes naar 13 overwinningen loodste. “De connectie tussen Lorena Wiebes en mij zat meteen goed. Dat is dan ook het geheim van een goede lead-out. Er moet een wederzijds gevoel van vertrouwen zijn. Als dat er niet is, dan kan je doen wat je wilt, maar dan gaat het niet werken. Het was dan ook geruststellend dat we al meteen klikten tijdens het eerste trainingskamp. We hebben veel tijd met elkaar opgetrokken, roomden ook vaak samen en zo heb je sneller een band met elkaar.”

Al in de eerste wedstrijd was de lead-outtrein succesvol. “Het viel toen meteen op hoe Lorena mijn wiel geen meter loste. Dat we meteen succesvol waren in de eerste etappewedstrijd van het seizoen, de UAE Tour, haalde veel druk van de keten. Als een sprint mislukt, zijn Lorena en ik beiden even pisnijdig. Dat is de winnaar in ons. Maar al snel zullen we evalueren wat er fout liep om de trein steeds verder te perfectioneren. Ik heb met Team SD Worx-Protime de perfecte ploeg gevonden. De sfeer is top en we maken elkaar beter. De Thüringen Tour is daar het ideale voorbeeld van. Vooraf hadden we een droomscenario in ons hoofd, waarvan we dachten dat het eigenlijk niet mogelijk was. We hoopten om met elke renster een etappe te winnen, maar elke dag geloofden we er een beetje meer in. Samen overwinningen behalen, dat is het mooiste in wielrennen.”

Sportief manager Danny Stam roemt Guarischi voor haar werk in de lead-outtrein voor Lorena Wiebes. “We hadden haar in ons team gehaald als lead-out lady voor Lorena. Dat onze sprinttrein zo snel op de rails stond, mag voor 80% worden toegewezen aan Barbara. Met haar ervaring heeft ze daar een grote waarde in gespeeld. Op trainingssessies legde ze samen met Lorena uit hoe ze het wilden hebben en stuurden ze ook steeds bij. Als ervaren rensters als zij feedback geven, dan pikken de andere rensters dat meteen op.”

Barbara Guarischi

NationaliteitItalië
Geboortedatum02/10/1990
GeboorteplaatsPonte San Pietro
Lengte1.67 m.
Prof sinds2008
Favoriete raceTour of Drenthe, Valgarda, Paris-Roubaix
Bij het team sinds2023
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×