Chantal van den Broek-Blaak

Chantal van den Broek-Blaak

2024 wordt het jaar van de comeback van Chantal van den Broek-Blaak nadat het voorbije jaar in het teken stond van de geboorte van haar dochter Noa. “Ik wil het graag proberen om terug te komen op het hoogste niveau”, geeft Chantal van den Broek-Blaak aan. “Ik leg mezelf daarbij nog geen verwachtingen op. Ik doe het stap voor stap. Ik fiets nog altijd ongelofelijk graag en heb voor mezelf het doel gezet om terug te komen. Het zou ontzettend mooi zijn mocht het lukken om de Tourstart in mijn en Noa’s geboortestad Rotterdam mee te maken. Dat zou een bekroning op mijn carrière zijn.”

Afgelopen oktober vervoegde de wereldkampioene van 2017 zich voor het eerst weer bij Team SD Worx-Protime voor een driedaagse sponsoractiviteit. “Het was  wennen toen ik mijn koffer inpakte om Noa voor het eerst ook ’s nachts te verlaten. Maar toen ik terug in het ploeghotel kwam, was het alsof ik nooit was weg geweest. Deze ploeg is een familie voor me. Ik heb me door de ploeg gesteund gevoeld in mijn keuze om tijdens mijn carrière een kind te krijgen. Ze gaven me alle tijd die ik nodig heb en ik kijk ernaar uit om opnieuw met de meiden te koersen.”

Sportief manager Danny Stam durft geen voorspelling te maken over de terugkeer van Chantal van den Broek-Blaak. “Ik vind het spannend. We zijn blij dat ze opnieuw volop traint en hopen dat ze terug kan komen op het niveau waarop ze zat en liefst nog beter, want het niveau in het vrouwenwielrennen is verder gegroeid. Hoe dan ook, Chantal is altijd een meerwaarde binnen dit team. Zij is een persoonlijkheid. Ze wordt ook enorm gerespecteerd in de groep. Als Chantal iets zegt, dan luistert iedereen. Ze is een meester in het overbrengen hoe je als professional hoort te leven richting de jongere rensters. De Tourstart in Rotterdam en het feit dat de Tour door haar regio trekt, zal een hele grote motivator zijn voor Chantal om terug te keren op het hoogste niveau”, besluit Stam.

Chantal van den Broek-Blaak

NationaliteitNederland
Geboortedatum22/10/1989
GeboorteplaatsRotterdam
Lengte1.76 meter
Prof sinds2007
Favoriete raceTour of Flanders
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×