Christine Majerus

Christine Majerus

2024 is voor Christine Majerus het laatste jaar als professioneel renster, met de Olympische Spelen als bekroning op haar carrière. “Ik woon in Parijs. Ik hoop me dan ook te kwalificeren voor de Zomerspelen in mijn laatste seizoen. Ik heb alles uit mijn carrière gehaald, heb al meerdere Olympische Spelen kunnen meemaken. Maar dat dit megaevenement nu in mijn thuisstad plaatsvindt, zou een fantastisch mooi einde betekenen van mijn carrière. Al zal ik sowieso pas stoppen op het einde van het seizoen 2024. Na een voor mij persoonlijk minder seizoen 2023 ben ik extra hongerig om in mijn laatste jaar nog eens het maximale eruit te halen.”

Majerus rijdt straks haar (!) elfde en laatste seizoen voor het Nederlandse WorldTeam. Sportief manager Danny Stam: “Nog een laatste keer knallen met Christine zou fantastisch zijn. Ze is net zo lang bij de ploeg als ik hier ploegleider ben. Christine is van onschatbare waarde voor Team SD Worx-Protime. Zonder haar had deze ploeg niet gestaan waar we nu staan. Het is een super renster van de tweede rij, die ook zelf wedstrijden kan winnen. Maar ze ziet altijd het belang van het team. Weinigen hechten daar zóveel belang aan als onze Luxemburgse kampioene. Ze heeft daar geen sturing bij nodig. Zij begint en dan springt de rest bij. Christine Majerus ademt het DNA van onze ploeg en is de fundering van Team SD Worx-Protime.”

Christine Majerus

NationaliteitLuxemburg
Geboortedatum25/02/1987
GeboorteplaatsLuxembourg
Lengte1.73 m
Prof sinds2008
Favoriete raceParis-Roubaix
Bij het team sinds2013

Ik houd ervan jongere rensters wegwijs te maken. Zo geef ik wat terug aan de wielersport die mij zo veel moois heeft gebracht. Ik stel mezelf vaak in dienst van de ploeg, maar kan ook in diverse wedstrijden voor mijn eigen kans rijden.

Christine Majerus
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×