Demi Vollering

#wesparksuccess

Demi Vollering

#wesparksuccess

2023 was een Grand Cru-jaar voor Demi Vollering. Strade Bianche, de Ardennen Tripple, Nederlands kampioene en eindwinst in de Tour de France Femmes zijn slechts enkele van de (!) 17 zeges die ze pakte. Goed voor de Vélo d’Or voor het koersjaar 2023. “Het was een super seizoen. Ik ben heel trots op wat ik allemaal heb gerealiseerd”, blikt de winnares van de WorldTour terug. “Mijn hoogtepunten zijn uiteraard de Tour de France-winst en de Ardennen tripple, maar ook mijn eerste Nederlandse titel is speciaal. Ik voelde in de Omloop Het Nieuwsblad dat het wel eens een speciaal jaar kon worden. Ik merkte meteen dat ik in winter opnieuw een stap had gezet. Hoe we in die openingsklassieker als team reden, deed het beste verhopen voor wat nog moest komen.”

“De Amstel Gold Race is een goed voorbeeld van het teamwork. Vooraf hadden we een tactisch plan opgesteld, waarbij ik zou aanvallen na de laatste passage op de Cauberg. Je ziet Lotte Kopecky omkijken om te polsen hoe ik me voelde, waarna ik een knik gaf dat ik me goed voelde en mijn aanval plaatste. Ze beschermde mijn vlucht en won de sprint in het achtervolgende groepje.” Sportief manager Danny Stam. “Dat Demi in 2023 zo’n stap gemaakt heeft, is inderdaad mede door het team. Het is fijn dat je absolute toppers als Lotte Kopecky, Lorena Wiebes en Marlen Reusser rond je hebt. De rol van kopvrouw, daar moet je in groeien. Dat heeft Demi met glans gedaan in 2023. Ze nam haar verantwoordelijkheid en maakte het af.”

Vollering: “Het was een droomseizoen. De Ardennen Tripple neem ik voor de rest van mijn leven mee. Ook mijn zege op de Col du Tourmalet is speciaal. Om op zo’n iconische klim te winnen in zo’n grote wedstrijd, dat is een kinderdroom. Ik voelde me zo goed en opgewonden. De gele trui aantrekken, was heel speciaal. Ja, ik heb de Tour de France gewonnen en daarmee een droom gerealiseerd, maar het heeft mijn leven niet veranderd. Ik ben nog altijd hongerig en ben keihard aan het werken om nieuwe doelen te realiseren.” 

Ook sportief manager Stam ziet dat Vollering hard blijft werken. “Dat moet je elk jaar opnieuw doen. Dan heeft iedereen een nieuw shirt aan. Je moet niet blijven hangen met wat je in het verleden hebt gerealiseerd, ook wij als team niet. In januari gaan de tellers weer op nul en moet je je opnieuw bewijzen. Daar werken Demi en wij keihard voor.”

Demi Vollering

NationaliteitNederland
Geboortedatum15/11/1996
GeboorteplaatsPijnacker
Prof sinds2018
Favoriete raceLiège-Bastogne-Liège
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×