Elena Cecchini

Elena Cecchini

Elena Cecchini komt al sinds 2021 uit voor Team SD Worx-Protime en ook in 2024 verdedigt ze de kleuren van het Nederlandse WorldTeam. “Op mijn leeftijd weet ik precies wat ik wil. Bij Team SD Worx-Protime vond ik het plezier in het wielrennen terug. Ik ben hier nog maar drie jaar, maar het voelt alsof ik hier al mijn hele leven rijd. Ik vond in de staff en de rensters de perfecte groep om mee te werken.”

Elena Cecchini geldt als een van de wegkapiteinen binnen Team SD Worx-Protime. Ze speelde een belangrijke rol in een groot deel van de 64 overwinningen in 2023. “Elena is van onschatbare waarde voor ons team”, steekt sportief manager Danny Stam de loftrompet af. “Ze verzet áltijd bergen werk en neemt heel vroeg haar verantwoordelijkheid. Bovendien is ze erg polyvalent, je kunt haar overal inzetten. Onze rensters beseffen dat het zonder een type als Elena lastig wordt om wedstrijden te winnen. Elena is iemand die je het écht gunt om ook zelf een goed resultaat te rijden. Misschien kan dat wel in Trofeo Alfredo Binda, een wedstrijd die haar na aan het hart ligt.”

“Ik werk er alvast voor om in 2024 hopelijk ook zelf eens te kunnen juichen”, vult Cecchini aan. “Maar na zoveel jaren in het profpeloton ben ik ook realistisch. In deze ploeg zit ik vaak in de situatie dat ik diep in de finale nog een ploeggenoot bij me heb die sterker is. Dus dan redeneer ik: als ik zelf niet kan winnen, dan moet het iemand van mijn ploeggenoten zijn. Dus dan switch ik mentaal snel naar de helpersrol. Voor mij is wielrennen een ploegsport. Als iemand van Team SD Worx-Protime wint, dan winnen we allemaal. Dat bezorgt me ook zo veel vreugde. Het gevoel toen Demi Vollering de Waalse Pijl won, vergeet ik nooit. Volgend jaar wil ik nog een extra stap zetten, om hopelijk zelf ook een wedstrijd te winnen. Koersen win je niet alleen met je benen, maar ook met tactiek. Ik zal echter nooit mijn helpersmentaliteit verliezen. Ik word erg gewaardeerd door mijn ploeggenoten voor wat ik voor hen doe. Dat geeft veel voldoening.”

“In 2024 zijn de Olympische Spelen een drijfveer”, vervolgt Cecchini. “Ik wil deel uitmaken van de Italiaanse selectie en daarvoor moet ik zelf ook goede resultaten neerzetten. Elk jaar opnieuw moet je jezelf opnieuw bewijzen. Je kunt niet teren op statistieken uit het verleden. Dat geldt ook voor het team. 2023 was ons beste jaar ooit, maar dat telt nu niet meer. Alle tellers gaan terug op nul. Het is aan ons om opnieuw dezelfde honger te tonen in dit nieuwe seizoen.”

Elena Cecchini

NationaliteitItalië
Geboortedatum25/05/1992
GeboorteplaatsUdine
Lengte1.68 m
Prof sinds2011
Favoriete raceTrofeo Binda
Bij het team sinds2021

Elena is een voorbeeldrenster. Ze heeft zich tot een echte koerskapitein ontwikkeld en speelt een onmisbare rol in ons team. Hopelijk maakt ze dit jaar de aansluiting met de absolute top.

Danny Stam
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×