Femke Gerritse

Femke Gerritse

Femke Gerritse is de enige nieuwkomer bij Team SD Worx-Protime in 2024. De 22-jarige Nederlandse tekende een contract voor de komende drie jaar. Hiermee heeft het team een jong talent gecontracteerd dat zich hoopt te ontwikkelen in het kortere explosieve klimwerk en op de langere beklimmingen. “In diverse wedstrijden waar geklommen moest worden zagen we het talent van Femke om bergop te rijden”, zegt sportief manager Danny Stam. “We kregen ook goede signalen van diverse rensters uit ons team die met haar gereden hebben. In de aanloop naar de Tour de France Femmes was zij afgelopen zomer met ons mee om enkele ritten te verkennen. Toen merkten we dat ze goed bij ons team past. Wij hebben vertrouwen dat ze nog de nodige stappen kan zetten en hebben haar daarom ook een driejarig contract aangeboden.”

Juist dat driejarig contract was een positieve verrassing voor Gerritse. “Het was voor mij al prachtig dat het beste team uit het vrouwenpeloton interesse in mij had. Dat ze mij een contract tot eind 2026 aanbieden geeft aan dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat betekent ook dat ik in deze ploeg de kans krijg om me verder te ontwikkelen.” Stam denkt dat Gerritse bij Team SD Worx-Protime de nodige stappen zal zetten om beter te worden. “Als ze zich verder door ontwikkelt, zal Femke over twee à drie jaar de koers mee hard kunnen maken. En dan vooral in de wedstrijden met een geaccidenteerd terrein. De Ardennen-wedstrijden moeten haar liggen. En net daar zochten we versterking.”

“Als renster ben ik best allround’, geeft Gerritse aan. “Ik kom het beste tot mijn recht op de kortere, explosievere klimmen. Heuvelklassiekers als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik maar ook de Strade Bianche moeten mij liggen. In de Tour de France Femmes, maar ook in de Tour of Scandinavia heb ik gezien dat ik op de langere klimmen ook goed uit de voeten kan. Daar hoop ik me de komende jaren verder in te ontwikkelen. Het is bij Team SD Worx-Protime fantastisch dat ik aan de zijde van Demi Vollering en o.a. Lotte Kopecky kan staan, want juist van hen kan ik nog veel leren. Daarbij is het ook een voorrecht om te mogen werken met ploegleidster Anna van der Breggen die enorm veel ervaring heeft. Voor mij is dit een droomtransfer.”

Femke Gerritse

NationaliteitNederland
Geboortedatum14/05/2001
GeboorteplaatsRosmalen
Lengte173 cm
Prof sinds2021
Favoriete raceStrade Bianche
Bij het team sinds2023
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×