Marie Schreiber

Marie Schreiber

Met Marie Schreiber heeft Team SD Worx-Protime een van de grootste Luxemburgse talenten in huis. “We zochten versterking in het veldrijden, zodat we naast Blanka Vas en Christine Majerus een extra troef hebben. Marie enthousiasmeerde ons in het veld met haar sterke start. Die kon ze afgelopen winter nog niet altijd doortrekken, maar we waren ervan overtuigd dat we haar sterker konden maken. Als je zo in het veld rijdt, kan je normaal ook op de weg uit de voeten. En het is ook daar dat je volume krijgt als renster. Dus we dachten dat een wegcampagne Marie ook zou helpen in de cross”, aldus sportief manager Danny Stam.

Schreiber was verrast door de interesse van Team SD Worx-Protime. “Ik had niet eens in de gaten dat ze ook crossers zochten. Ik was echt verbaasd toen het beste team in de wereld contact opnam. Maar ik heb geen seconde spijt van mijn keuze. Ik voel dat ik me hier goed ontwikkel, zowel op persoonlijk- als prestatievlak. Dat ik nu voor dezelfde ploeg uitkom als mijn landgenote Christine Majerus maakt het alleen maar mooier. Zij was mijn voorbeeld toen ik jonger was. Dat ik aan haar zijde kan rijden in haar laatste twee jaren als prof, maakt het des te mooier.”

Marie Schreiber werd meteen in het diepe gegooid toen ze haar wegdebuut maakte in de Vuelta Femenina. “Ze had nul wegervaring. In de eerste etappes verliep het moeilijk, maar elke dag werd ze beter en beter”, blikt Stam terug. “We hebben plezier aan haar beleefd op de weg. Marie is heel volwassen voor haar nog prille leeftijd. Als 20-jarige heeft ze enorme stappen gezet. Het hoofddoel blijft natuurlijk het crossen. Ook daar zien we progressie, dankzij een gedegen wegprogramma krijgt ze meer vermogen. Ze is jong, maar het is een madammetje. Hopelijk kan ze de talenten die ze uitstraalt ook omzetten in prestaties. We hebben er alvast vertrouwen in.”

Marie Schreiber vindt ook zelf dat ze stappen heeft gezet. “Ik voel het verschil na mijn wegseizoen. Vroeger viel ik na mijn snelle start terug in het veld, nu kan ik al vaker de hele eerste ronde een hoog tempo aanhouden zonder over mijn limiet te gaan. De eerste wegwedstrijden waren zwaar, maar ik heb veel geleerd. Ik denk dat de zwaardere eendagswedstrijden me moeten liggen.” 

Marie Schreiber

NationaliteitLuxemburg
Geboortedatum17/04/2003
Bij het team sinds2023
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×