Marlen Reusser

Marlen Reusser

Marlen Reusser zette in 2023 nieuwe stappen en ontwikkelde zich tot een klassieke -en klassementrenster. Ze won Gent-Wevelgem in gure omstandigheden en heerste in haar thuiswedstrijd Tour de Suisse, waar ze het eindklassement won. Ook de Spaanse rittenkoers Itzulia zette ze op haar naam. “Voor het seizoen begon, had ik er een doel van gemaakt om vooral in het klassieke -en meerdaagse werk beter te worden. Ik wilde niet alleen als tijdrijdster worden gezien. Afgelopen jaar ben ik veel veranderd qua profiel. Ik heb laten zien dat ik best aardig bergop rijd. In theorie zou ik me kunnen gaan focussen op de voorjaarsklassiekers of het rijden van algemene klassementen. Aan mij en Team SD Worx-Protime om uit te zoeken welk plan het meeste kans van slagen heeft. Het ligt voor de hand om rittenkoersen te kiezen die een individuele tijdrit bevatten. Het is een interessant en mooi project.”

Sportief manager Danny Stam is blij met de evolutie van de 32-jarige Zwitserse. “Hoe zij zich de jongste twee jaar ontwikkeld heeft, is indrukwekkend. Toen Marlen bij ons tekende, had de buitenwereld daar vragen bij. Maar Marlen heeft hun ongelijk aangetoond. Ze heeft zich ontwikkeld van een pure tijdrijdster tot een super gevaar in alle zwaardere wedstrijden. Aan de manier waarop ze bergop rijdt, zie je wat voor super ontwikkeling ze heeft doorgemaakt. Daar zijn we super blij mee.”

Reusser: “Ik vind het gewoon leuk om te ontdekken wat er mogelijk is. Het idee dat je als atleet zijnde jezelf sneller of beter kan maken, is iets wat me enorm aanspreekt. In 2024 zijn mijn belangrijkste doelen de individuele tijdrit op de wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Ik wil dit jaar ook graag verbeteren als klassementsrenster. Ik heb natuurlijk nog geen definitief schema, maar het zou leuk zijn om een goede reeks wedstrijden in Spanje te hebben. En natuurlijk wil ik ook graag mijn eindzege in Tour de Suisse verdedigen."

Marlen Reusser

NationaliteitZwitserland
Geboortedatum20/09/1991
GeboorteplaatsJegenstorf
Lengte1.80 m
Prof sinds2019
Favoriete raceRonde van Vlaanderen

Het idee dat je als atleet zijnde jezelf sneller of beter kan maken, is iets wat me enorm aanspreekt.

Marlen Reusser
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×