Mischa Bredewold

Mischa Bredewold

Mischa Bredewold stond bekend als een talentvolle renster toen ze in 2023 voor het eerst voor Team SD Worx uitkwam. De 23-jarige Nederlandse hoopte op WorldTour-niveau nieuwe stappen te zetten in haar progressie. Dat deed ze ook. Niet alleen maakte ze deel uit van de winnende Tour de France Femmes-selectie, ze won ook haar eerste WorldTour-wedstrijd in de kleuren van Team SD Worx met de GP Plouay. Ook in de Volta Limburg Classic en Lotto Thüringen Tour zegevierde ze. Het hoogtepunt van het seizoen werd de Europese titel op de weg. 

“Mischa heeft er een fantastisch jaar op zitten”, zegt sportief manager Danny Stam. “Toen Mischa bij ons tekende, zagen we in Mischa al een toprenster. Ze heeft zich echter sneller ontwikkeld dan we hadden verwacht. We hadden gehoopt om in haar eerste seizoen vooral een goede knecht aan haar te hebben, een renster die zich snel op de tweede rij zou kunnen profileren. Maar Mischa zat daar af en toe al boven, met overwinningen in o.a. Thüringen, Plouay en als toetje het EK. Mischa heeft getoond wat voor klasse ze in huis heeft.”

Ook Bredewold zelf had niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen. “Mijn eerste seizoen verliep beter dan ik had durven hopen”, blikt zij terug. “Ik was best nerveus toen ik afreisde naar het eerste trainingskamp met Team SD Worx-Protime. Ik hoopte geen gek figuur te slaan in een team met zo veel grote namen. Al heel snel was het ijs gebroken. Op het teambuildingkamp bij Specialized voelde ik me heel snel thuis. Ik had gehoopt om in 2023 één overwinning te behalen en mijn rol te kunnen spelen in zeges voor het team. Dat ik uiteindelijk het seizoen afsloot met drie zeges én de Europese trui was boven alle verwachtingen. De eerste keer dat ik mezelf in de Europese kampioenstrui zag, was het ietwat surreëel. Ik hoop hem eer aan te doen. Het is alvast kicken om hem aan te trekken en geeft me veel motivatie om ook in 2024 het beste van mezelf te tonen.”

Mischa Bredewold

NationaliteitNederland
Geboortedatum20/06/2000
GeboorteplaatsAmersfoort
Lengte1.81 m.
Prof sinds2021
Favoriete raceRonde van Vlaanderen
Bij het team sinds2023

De eerste keer dat ik mezelf in de Europese kampioenstrui zag, was het ietwat surreëel. Ik hoop hem eer aan te doen. Het is alvast kicken om hem aan te trekken en geeft me veel motivatie om ook in 2024 het beste van mezelf te tonen.

Mischa Bredewold
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×