Anna Shackley

Anna Shackley

Anna Shackley is nog altijd maar 22 jaar, maar begint reeds aan haar vierde seizoen in de kleuren van Team SD Worx-Protime. Shackley was zowel op het WK op de weg in Glasgow als op het EK op de weg op de VAM-berg bij de U23 goed voor een podiumplaats. Ze wil die adelbrieven in 2024 kracht bij zetten met enkele sterke resultaten. “Die podiumplekken op de kampioenschappen zijn een enorme opsteker. Ik ben blij dat ik het seizoen alsnog met een positieve noot kon afsluiten. Want hoewel 2023 voor het team misschien wel het mooiste seizoen ooit was, was het voor mij persoonlijk toch wel een baaljaar. Ik begon goed in de UAE Tour, maar kreeg in het voorjaar af te rekenen met een knieblessure die lang aansleepte. Het einde van het seizoen was dan wel weer goed, dus ik hoop in 2024 op hetzelfde elan verder te gaan.” 

“Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team SD Worx-Protime in de ideale omgeving zit om mezelf verder te ontwikkelen. Onze ploegleiders Danny Stam, Anna van der Breggen en Lars Boom zijn heel benaderbaar. Ze laten je zelf nadenken, maar geven je ook tips om het telkens opnieuw beter te doen. Deze groep is speciaal. Iedereen heeft hetzelfde doel en we gaan voor elkaar door het vuur. Ik hoop in 2024 opnieuw die extra progressie te maken.”

Sportief manager Danny Stam ziet in Anna Shackley een renster die sterk uit de voeten kan in de zwaardere klassiekers en etappewedstrijden. “Dankzij haar lichaamsbouw is Anna sterk in het heuvelachtige werk. Ik zie haar in de toekomst bij de eersten rijden in de zwaardere wedstrijden. Ze is nog niet super explosief, maar we hopen dat verder te kunnen ontwikkelen. Anna is een renster die langzaamaan groeit en elk jaar stappen zet. Dat gaat met vallen en opstaan. Hoewel 2023 moeilijk was aangezien ze zo lang sukkelde met een knieblessure wist ze het seizoen toch met een positieve vibe te beëindigen. Dat geeft vertrouwen voor 2024.”

Anna Shackley

NationaliteitSchotland
Geboortedatum17/05/2001
GeboorteplaatsMilngavie
Prof sinds2020
Favoriete raceGiro Rosa

Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Team SD Worx-Protime in de ideale omgeving zit om mezelf verder te ontwikkelen.

Anna Shackley
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×