Lorena Wiebes sprint naar etappewinst in Vuelta Burgos

Lorena Wiebes sprint naar etappewinst in Vuelta Burgos

“Blij om opnieuw raak te schieten”

18/05/2024

Met een overtuigende sprint heeft Lorena Wiebes in Melgar de Fernamental de derde rit van de Vuelta Burgos gewonnen. De 25-jarige Nederlandse maakte het goede voorbereidende werk van Team SD Worx-Protime af, dat de hele dag controleerde in dienst van Wiebes. “Ik werd perfect gebracht. Het is heel fijn om in de eerste rittenkoers van het tweede deel van dit seizoen weer een zege te boeken”, aldus Lorena Wiebes, die dit jaar toch alweer zeven overwinningen heeft weten te boeken.

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Lorena Wiebes: “Deze zege maakt me gelukkig. Het team leverde goed werk. Ze hielden de vluchters continu onder controle. Daarna kreeg ik een goede lead-out. Dus het was zaak om het af te maken. Ik ben blij met deze zege. Mijn zegegebaar was opnieuw een referentie naar Jan Smit. Deze keer beeldde ik het liedje Cupido uit. Ik vind het wel fijn om unieke zegegebaren te bedenken. Ons volgende doel is om het algemeen klassement in deze Vuelta Burgos te winnen met Demi Vollering.”

Demi Vollering start morgen in de laatste etappe van de Vuelta Burgos als leidster. Ze heeft 8 seconden voorsprong op haar eerste achtervolgster Evita Muzic. “Het wordt een lastige dag”, voorspelt Vollering. “Het is altijd tricky om het peloton te controleren. Ook vandaag was het in het begin van de etappe alle hens aan dek, want het regende aanvallen. We hielden het tempo continu hoog voorin, zodat Lorena Wiebes voor de overwinning kon sprinten. Morgen gaan we opnieuw proberen te controleren. Mijn focus ligt op de klim.  Ik denk dat Evita Muzic en ook Karlijn Swinkels de belangrijkste concurrenten gaan zijn. Ik hoop de eindzege veilig te kunnen stellen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×