Mischa Bredewold sprint naar ritzege in Itzulia

Mischa Bredewold sprint naar ritzege in Itzulia

“Blij en opgelucht”

10/05/2024

Team SD Worx-Protime heeft de eerste rit in Itzulia naar haar hand gezet en met Mischa Bredewold de overwinning gepakt. Marlen Reusser piloteerde Demi Vollering en Mischa Bredewold richting de laatste honderden meters, waarna Demi Vollering een super lead-out deed voor Bredewold. Zij zette de kroon op het werk door de sprint te winnen. Vollering werd nog derde. Zo blijft Team SD Worx-Protime tot nu toe ongeslagen in Itzulia Basqua country. “Het is een eer om de zegereeks van Demi Vollering en Marlen Reusser van 2023 en 2022 verder te zetten”, aldus Bredewold, die ook de eerste leidsterstrui ontving.
 

Gekoppelde wedstrijd: Itzulia Basque Country 2024 - Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Mischa Bredewold: “Ik ben blij, opgelucht en heel dankbaar. De rensters en staff geloofden de hele dag in me en dat vertrouwen heb je ook nodig. Ik voelde me goed en kon me gedurende de etappe sparen. Ik moest geen enkele extra inspanning doen omdat de meiden me zo goed beschermden. Het was een technische laatste 500 meter.  We wisten dat timing belangrijk zou zijn. We gingen op het goede moment aan en ik kreeg een super lead-out. In de laatste bocht op vierhonderd meter van het einde kwam Team dsm-firmenich Post NL links opzetten en verloor ik even Demi’s wiel. Ik stresseerde even, maar gelukkig was er ruimte om terug in positie te keren. Doordat Demi ook nog vol door sprintte, kon er niemand meer langs. Om van zo’n sterk team een lead-out te krijgen, is fantastisch. Ik ben blij dat ik het kon afmaken. Het is echt crazy dat Team SD Worx-Protime tot nu toe sinds de komst van deze rittenkoers in 2022 alle zeven etappes won. Ik vind het een eer om ook op het lijstje te komen naast Demi Vollering en Marlen Reusser.”

Ploegleidster Anna van der Breggen: “Ons plan heeft perfect uitgepakt vandaag. Het waren niet al te zware klimmen, en de aankomst was er eentje die onze snelle rensters moest liggen. Dit was zeker ook een aankomst die Blanka Vas zou liggen, maar zij voelde zich nog niet honderd procent nadat ze de afgelopen dagen een beetje ziekjes was. Dus trokken we de kaart van Mischa Bredewold. De aankomst lag op een goedlopende brede weg, maar de vele bochten maakten het technisch. Het was zaak om niet te vroeg te komen. De bedoeling was om zo laat mogelijk op kop te komen en zo met de juiste hoge snelheid de bochten als eerste aan te snijden. Dat lukte perfect dankzij de inspanning van Marlen Reusser. Waarna Demi Mischa perfect afzette.”

“Deze ritzege is een mooie vertrouwensboost voor Mischa. Ze reed al goed in de Vuelta, maar ook zij is licht verkouden geweest. Ze herstelde goed richting het einde van de Vuelta. De rustdagen hebben haar deugd gedaan. Dit was een mooie kans voor haar en ze heeft die gegrepen. De etappe van morgen heeft een beetje hetzelfde profiel als vandaag, alleen is de klim lastiger. Als Mischa overleeft, maakt ze opnieuw kans. Maar het is ook goed mogelijk dat er een elitegroepje wegblijft als ze samenwerken. Demi Vollering heeft alvast getoond dat ze heel sterk is. Het is dan ook mooi dat ze nu met zo’n lead-out een ploeggenote naar succes heeft kunnen helpen. Met de eindzege in La Vuelta Femenina op zak is het lekker koersen hier.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×