Uittredend winnares Demi Vollering kijkt uit naar vernieuwde Strade Bianche

Uittredend winnares Demi Vollering kijkt uit naar vernieuwde Strade Bianche

“Het wordt een loodzware editie”

29/02/2024

De winst vorig jaar in de Strade Bianche betekende voor Demi Vollering het begin van het droomseizoen 2023. De Italiaanse klassieker over de witte gravelwegen heeft dan ook een speciale plek in Vollerings hart. “Ik had mijn pijlen op deze wedstrijd gezet. Wat me vooral bijblijft, is hoe we als ploeg domineerden. Daarom zie ik het niet als míjn overwinning, maar als die van het hele team. Het zou heel mooi zijn om de Strade Bianche nog een tweede keer aan mijn palmares toe te voegen. De hertekende finale kan misschien wel in onze kaart spelen, want hiermee is de wedstrijd nóg zwaarder geworden.”

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Vorig jaar sprintten Lotte Kopecky en Demi Vollering om de zege in de Strade Bianche, waarbij de Nederlandse toprenster de zege naar zich toetrok. “Het was een beladen zege. Één waar ik trots op ben. De Strade Bianche heeft me een boost gegeven en het zelfvertrouwen bezorgd dat ik nodig had. Het was een heel gekke wedstrijd. Enerzijds omwille van dat paard dat ineens op het parcours voor me uit liep, maar ook vanwege de sprint met Lotte. Uiteindelijk zijn we daar alleen maar sterker door geworden als duo. Wat ik zo apprecieer aan haar, is haar vechterslust. De sprint in de Strade heeft me doen beseffen dat ik die ook in mij heb.”

“Het voelt alsof de Strade Bianche ons dichter bij elkaar heeft gebracht”, vervolgt Vollering. “Het heeft onze samenwerking versterkt. Ik heb er vorig seizoen echt van genoten om elke koers opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan samen met Lotte. Het heeft ook nooit gevoeld alsof we wedstrijden moesten ‘verdelen’. Het ging heel natuurlijk. Zij won Omloop Het Nieuwsblad, ik was de beste in de Strade Bianche. Zij won Ronde van Vlaanderen, waarna ik weer zegevierde in de Amstel Gold Race.”

Na een succesvol 2023 staat Vollering ook dit seizoen met veel honger aan de start. “Iedereen start weer vanaf nul. We moeten geen vergelijkingen maken met vorig jaar. Het doel blijft hetzelfde: mezelf verbeteren en de beste proberen te zijn. In de Strade Bianche gaat Team SD Worx-Protime op zoek naar de eerste klassieke zege van 2024. In Omloop Het Nieuwsblad grepen we er net naast. Als ik in het eerste groepje zat, had het misschien net anders kunnen lopen. Maar alsnog lieten we een sterke wedstrijd zien. Ik heb dus niet het gevoel dat we nu zwak zijn. We zijn nog altijd even sterk en het openingsweekend heeft ons weer even op scherp gezet.”

“Het vernieuwde parcours van de Strade Bianche speelt wellicht in onze kaart. We doen de laatste drie steile finalestroken tweemaal. Dat betekent meer kilometers, meer hoogtemeters en meer gravel. Dus dat wordt pittig. De wedstrijd wordt daarmee een stuk zwaarder en de Strade wás al loodzwaar.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×