Lorena Wiebes wint overtuigend eerste etappe in RideLondon

Lorena Wiebes wint overtuigend eerste etappe in RideLondon

“Hattrick zou mooi zijn”

24/05/2024

In de eerste etappe van RideLondon heeft Lorena Wiebes meteen toegeslagen. De 25-jarige Nederlandse bewees wederom de snelste van het peloton te zijn en won met enkele fietslengtes voorsprong in Colchester. “Mijn ploeggenoten hadden de hele dag gecontroleerd. Het gaf me alleen maar meer motivatie om het af te maken. Dit smaakt naar meer”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: London Ride 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Ik ben blij dat ik het wist af te maken in de sprint. We hadden het de hele dag onder controle. Femke Markus en Christine Majerus deden het prima om de ontsnapping niet te ver te laten wegrijden. Daarna werd ik perfect gebracht. Ik mocht dus niet falen. Dit was bijna de perfecte race van ons. Of ik opnieuw voor drie op een rij ga hier in RideLondon? Een hattrick zou wel mooi zijn, ja.”

Ploegleider Lars Boom. “De rest staat niet op de foto, dit was een ijzersterke sprint van Lorena. Dit moet haar een lekker gevoel geven. Ik ben tevreden over het werk van het team. Op zich was het een lange saaie rit, maar we moesten attent blijven met de twee rensters die voorop zaten. Christine Majerus en Femke Markus hebben een hele dag op kop gereden om het verschil op maximaal twee minuten te houden. Uiteindelijk pakten we ze misschien nog net iets te snel terug, waarna het peloton op hol sloeg omdat de finale begon. Toen er opnieuw twee rensters ontsnapten, namen Femke en Christine opnieuw het initiatief om ze terug te pakken. Het is logisch dat de andere ploegen naar ons kijken om te controleren, want we hebben de sterkste sprinter in ons team.”

“Ook de lead-out liep gesmeerd. Lotte Kopecky zat met nog twee kilometer te gaan plots aan de andere kant, maar het was knap hoe ze Barbara Guarischi en Lorena Wiebes alsnog terugvond en vervoegde om vervolgens Lorena een perfecte lead-out te geven. Daar straalt motivatie van uit. We zijn klaar om te strijden en willen ook morgen de controle behouden”, besluit Boom.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×