SD Worx en Protime verlengen contracten met vrouwenwielerploeg tot en met 2028 

SD Worx en Protime verlengen contracten met vrouwenwielerploeg tot en met 2028 

22/04/2024

SD Worx en Protime hebben hun contracten als hoofdsponsors van de vrouwenwielerploeg opengebroken en verlengd tot en met 2028; daardoor blijft Team SD Worx – Protime zeker tot en met 2028 actief in het peloton. “Dit bewijst het vertrouwen dat beide hoofdsponsors in ons team maar zeker ook in de verdere ontwikkeling van het vrouwenwielrennen hebben”, geeft teammanager Erwin Janssen aan.

Sinds SD Worx hoofdsponsor van de vrouwenwielerploeg is werd o.a. het WK-wielrennen, de Tour de France Femmes, twee keer Ronde van Vlaanderen, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, drie keer Strade Bianche, twee keer het Europees kampioenschap, een keer Parijs-Roubaix, een keer Amstel Gold Race, twee keer Waalse Pijl en twee keer Gent-Wevelgem gewonnen. De ploeg handhaaft zich al die jaren op de eerste plek op de UCI-ranking voor teams.
 
Kobe Verdonck, CEO SD Worx: “Toen we in 2020 instapten als sponsor hadden we twee grote doelstellingen: het vrouwenwielrennen extra zuurstof geven om zich verder te ontwikkelen en onze naamsbekendheid internationaal flink verhogen. Vandaag kunnen we heel tevreden terugblikken op de voorbije jaren. We hadden ons engagement als hoofdsponsor eerder al verlengd tot en met 2026, nu kondigen we aan dat we hier nog twee jaar aan toevoegen. Omdat we geloven dat er nog extra stappen kunnen worden gezet, omdat we jong talent willen stimuleren zich verder te ontwikkelen en omdat dit partnership mensen bij elkaar brengt. Deze fantastische ploeg verdient ons engagement op langere termijn, we kijken vol vertrouwen naar de toekomst en weten zeker dat we samen nog mooie momenten zullen beleven.”
 
Gille Sebrechts, CEO Protime: "We zijn blij dat we onze steun aan het SD Worx-Protime wielerteam kunnen verlengen tot en met 2028.  Deze geweldige sporters met hun vastberadenheid en teamwork hebben veel kenmerken met onze eigen Protime spirit. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van het groeiproces van deze topploeg om zo ook elk jaar de grenzen van het vrouwenwielrennen verder te verleggen."
 
Teammanager Erwin Janssen is zeer tevreden dat beide hoofdsponsors het contract met de ploeg hebben verlengd tot en met 2028: “We hebben samen met SD Worx en Protime de afgelopen jaren al iets heel moois opgebouwd. Het is voor ons ook inspirerend om te zien hoe de sponsoring van de wielerploeg bij de medewerkers van beide bedrijven enorm leeft. Het geeft ons veel energie dat we nu al weten dat we de komende vier seizoenen op het hoogste niveau verder kunnen. Daarbij gaan SD Worx en Protime ook mee in onze ambitie om ook de komende jaren met de ploeg de nummer één van de wereld te blijven.”
 
Volgens Janssen is het nieuwe contract met SD Worx en Protime voor het vrouwenwielrennen uniek. “Wij zijn een van de weinige topteams in het peloton die zich helemaal op het vrouwenwielrennen focust. Ik denk dat dit ook een deel van onze kracht is. Het vrouwenwielrennen zit de laatste jaren enorm in de lift. Er is veel meer aandacht voor de sport. Onze hoofdsponsors SD Worx en Protime anticiperen met ons ook op die groei voor de komende jaren.”
 
Eerder verlengde ook al het Amerikaanse fietsmerk Specialized het contract met Team SD Worx – Protime tot en met 2028. De toppers Lotte Kopecky en Lorena Wiebes hebben inmiddels ook hun contracten open gebroken en blijven het team tot en met 2028 trouw. Net zoals sportief manager Danny Stam die de architect achter de vele successen is.
 
Stam: “In 2014 ben ik naar deze ploeg overgestapt. Van een bescheiden talentenploeg hebben we het team laten uitgroeien tot de beste ploeg van de wereld.  Al acht jaar zijn we de nummer één op de UCI-ranking. Het is prachtig dat we in SD Worx en Protime twee partners hebben gevonden die de ambitie met ons delen om in ieder geval tot en met 2028 de nummer één van de wereld te blijven. Het is bekend; aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog vele malen moeilijker. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en dankbaar naar de sponsoren in al het vertrouwen dat zij in ons hebben. De wielerploeg is een deel van mijn leven. Zeker nu het vrouwenwielrennen zich enorm ontwikkelt en de concurrentie ook steeds sterker wordt, is het een mooie uitdaging om de komende jaren het beste team te blijven.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×