Demi Vollering pakt na Vuelta Femenina en Itzulia ook eindzege in Vuelta Burgos

Demi Vollering pakt na Vuelta Femenina en Itzulia ook eindzege in Vuelta Burgos

“Maximale score na het Spaanse blok”

19/05/2024

Demi Vollering heeft na haar eindzeges in Vuelta Femenina en Itzulia ook de Vuelta a Burgos op haar naam geschreven. De Nederlands kampioene wist de slotrit met aankomst bergop op haar naam te schrijven en gaf daarmee haar eindzege in de derde Spaanse rittenkoers extra glans. “Dit is echt een opluchting. De overwinningen in Spanje hebben me getroost nadat de zeges in het klassieke voorjaar uitbleven. Ik hoop deze goede conditie nog te verbeteren richting mijn grote doelen dit seizoen: de Olympische Spelen, de Tour de France Femmes en de wereldkampioenschappen.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

In de Canicosa de la Sierra zorgde Demi Vollering voor de derde opeenvolgende zege van Team SD Worx – Protime in de Vuelta Burgos. “Het doet deugd om de drie Spaanse etappekoersen te winnen. Na een moeilijk voorjaar is dit de bevestiging dat de vorm goed is. Ook in de voorjaarsklassiekers voelde ik me al goed, maar het was telkens net niet. Ik ben blij om na de Vuelta Femenina en Itzulia Femenina nu ook de Vuelta Burgos te winnen. Het was vrij koud tijdens de slotrit. Mijn team controleerde perfect. Lorena Wiebes hielp me om me goed te positioneren voor de slotklim. Maar ik had het zo koud dat ik geen echte versnelling meer in de benen had. Door het tempo zo hoog mogelijk te houden, hoopte ik alleen over de top te komen. Dat plan lukte. Daarna lag de weg naar de ritzege open.”

“Mei is een schitterende maand voor me. Ik kijk al uit naar het vervolg. Mijn grote doelen komen eraan met de Olympische Spelen, de Tour de France en de wereldkampioenschappen. Eerst wil ik nog genieten van deze zeges in Spanje. Het is speciaal om twee jaar op rij het eindklassement te winnen in de Vuelta Burgos te winnen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×