Lorena Wiebes mikt in Ford RideLondon Classique op het algemeen klassement

Lorena Wiebes mikt in Ford RideLondon Classique op het algemeen klassement

“Triomferen op de Mall staat op verlanglijstje”

23/05/2024

Lorena Wiebes heeft goede herinneringen aan haar laatste deelname aan RideLondon. In 2022 pakte ze in de Britse hoofdstad zelfs een drie op drie. De 25-jarige Nederlandse is momenteel in de sprint de norm. Ook in RideLondon hoopt ze deze reputatie eer aan te doen. “Dit seizoen is mijn doel duidelijk: zo veel mogelijk sprints winnen. In RideLondon hoop ik daarmee ook kans te maken op het algemeen klassement”, blikt Wiebes vooruit.

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Ford RideLondon Classique is een speciale wedstrijd, waar ik van houd. De laatste keer won ik alle drie de ritten. De laatste sprint vond toen niet plaats op de iconische Mall, omwille van de viering van de koningin. Winnen op die mooie finish zou speciaal zijn. Ik houd ervan om in stadscentra te racen.”

“Ook de eerste twee ritten moeten me wel liggen. Ik heb stappen gezet en verteer hoogtemeters steeds beter. Ik vind het fijn dat ik daardoor ook werk kan verrichten voor Demi Vollering (in Burgos) of Lotte Kopecky (in UAE Tour) door zo hard mogelijk het begin van de berg op te knallen. Het geeft me gelijk ook meer kans om de iets zwaardere etappes te winnen. De eerste twee ritten tellen meer hoogtemeters dan de slotetappe, maar ik denk dat ze binnen mijn mogelijkheid liggen. Het zijn oplopende sprints en ik houd daarvan. Ik zie het als een uitdaging. Ook het algemeen klassement houd ik in mijn achterhoofd. Het wordt zaak attent te zijn bij de tussensprints, maar daarvoor komen we met een perfecte ploeg aan de start.”

“Het parcours is ook op maat van Lotte Kopecky. Ik kijk ernaar uit om opnieuw met haar te koersen. We begrijpen elkaar door en door en schrikken er niet voor terug om voor elkaar te werken. De sprinterstrein is op volle sterkte. Zo’n lead-out vind ik een van de mooiste dingen in de sport. Het is een mooie verdienste als je de trein op de rails krijgt. In de Ronde van Burgos kreeg ik een prima lead-out van Femke Gerritse. In zo’n sprint moet je elkaar blindelings vertrouwen. Het was prachtig om te zien hoe blij ‘Gerrie’ was toen ik de sprint won. Mijn doel dit jaar is zo veel mogelijk sprints winnen. Vorig jaar waren er wat twijfels over mijn spurtkwaliteiten. Ik ben heel blij dat ik opnieuw kan tonen dat ik er ook effectief sta op de momenten waar het er toe doet.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×